A krill olaj Asztaxantin tartalma

A krill olajban található asztaxantin egészségjavító hatásmechanizmusa. Miért jobb a krill olaj mint a halolaj?

Az asztaxantin zsíroldékony, így önállóan állítja össze a kettős lipid rétegen átívelő plazma membránt. A kettős lipid rétegben az asztaxantin semlegesíti az elektronokat, távol tartva őket a sejtekben lévő omega-3 zsírsavaktól. Azoknál, akiknek az étrendjében nem szerepel kellő mennyiségű omega-3 zsírsav, a krill olaj kivonat étrendkiegészítőként javítja az agyműködést, a keringést, a látást, az ízületek és az izmok működését.Az asztaxantin az összes sejtmembránt védi, de főként az agysejteket. Az agysejt membránok folyamatos aktivitást fejtenek ki, és állandóan fenyegetik őket a szabadgyökök. Az asztaxantin az egyik leghatékonybb antioxidáns, az idegsejteket jó formában tartja és segít megőrizni az éles elmét.

Az asztaxantin áthatol a vér-agy-gáton. Nemcsak egyszerűen áthatol rajta, de függőlegesen beépíti magát a neuronális plazmamembránba. Vonzza (kisöpri) az oldatban lévő szabad elektronokat, így távoltartva őket a membránban lévő foszfolipidektől.

Az asztaxantin megvédi az oxidációtól a krill olajban található omega-3 zsírsavakat, megelőzve ezzel bomlásukat. Ezzel megakadályozza a halas utóíz és böfögés jelentkezését, ami az oxidálódó és bomlásnak induló halolaj esetében gyakran előfordul.

A krill olaj a benne lévő asztaxantin miatt hosszabb távon eláll, hosszabb távon megmaradnak benne a hasznos tápanyagok, a zsírsavak. Vegyük figyelembe, hogy a polcokról leemelt halolaj termékek sok esetben az előállításuk után akár 1-2 évvel vannak már.
A halolaj minősége ez idő alatt sokat romlik és a csomagoláson található hatóanyag értékek - mire az ember elfogyasztja - jóval alacsonyabbak mint előállításukkor. A krill olajnál ez a kockázat kis mértékben áll fent.

Krill olaj, halolaj összehsonlítás RÁKOLAJ «•» HALOLAJ - ÖSSZEHASONLÍTÓ táblázat

Az asztaxantin páratlan antioxidáns

Az asztaxantin semlesegíti a szingulett-oxigént - egy igen reaktív oxigénkötést -, így az erős antioxidáns hatásáról híres E-vitamin is eltörpül mellette (Shimidzu et al. 1996) mind belső, mind külső kozmetikai szerként.

Az asztaxantin karotioniddal és béta-karotiniddal való összehasonlítása ugyancsak meggyőző eredményekhez vezet, mivel molekuláris felépítésük szempontjábol hasonlítanak egymásra.

A szerkezeti hasonlóság ellenére a szingulett-oxigén semlegesítésénél az asztaxantin egyértelműen erősebb hatást mutat. A szabad gyökök semlegesítő képessége miatt az asztaxantin a C-vitaminnal és más antioxidánsokkal (a szintetikus asztaxantint beleértve) is összehasonlítottkák (Creighton Egyetem tanulmánya). Az összehasonlító kutatások ugyancsak azt mutatták, hogy a természetes asztaxantin antioxidatív hatása számottevően jobb más karotionidoknál (Bagchi 2001).

A természetes asztaxantin hatásai:
- 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
- 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
- 60-szor erősebb, mint a C-vitamin
- 550-szer erősebb, mint az E-vitamin

A krill olajban az asztaxantin természetes

A természetes és szintetikus asztaxantin antioxidáns képességét vizsgáló kísérletek figyelemre méltó eredményeket hoztak. Bár a szintetikus asztaxantin kémiai összetétele megegyezik a természetes asztaxantinéval, valójában a két molekula különböző. Az asztaxantin természetes formájában molekuláris láncának mindkét végén mindig zsírsavakhoz kapcsolódik. Ezen különbségek által a természetes asztaxantin felülmúlja a szintetkus asztaxantin képességeit.

A természetes asztaxantin hatékony antioxidánsként és biztonságos, természetes gyulladásgátlóként működik. Védelmet nyújt a bőr számára az UV sugárzás káros hatásai ellen és segíti, hogy az emberek belülről szépüljenek.A krill olaj az asztaxantinnak is köszönehetően, kiváló kiegészítés a sportolók és aktív emberek számára, mivel elősegíti a testi terhelések utáni felépülését. Az asztaxantin megelőzi a sport által okozott izületi gondokat, sőt erősebbé teszi a szervezetet, valamint fejleszti a ellenállóképességet.

A szemek és az agy számára ugyancsak egyedülálló támogatást jelent, elsősorban olyan betegségek megelőzésében segít, mint az időskori makula degeneráció (AMD) és a szürkehályog.

Az asztaxantin áthatol a vér-retina gáton is és antioxidáns, illetve gyulladásgátló védelmet biztosít a szemeknek. A vér-retina gát egy további erősen szelektáló filter, melynek hatására csak adott anyagok kerülhetnek a retinahártyára.

Ide ajánlott továbblépni:

Vissza Oldal tetejére
Itt is rendelhet: 70 / 7733 059

Krill Olaj Jótékony Hatások Krill olaj rendelésRENDELÉS Árak Beszámolók Fizetés / Szállítás
Krill olaj.hu © Minden jog fenntartva