A halolaj és a krill olaj közötti különbségek

A halolajnak és a krill olajnak az egymáshoz való viszonyítása. Miért jobb a krill olaj a halolajnál?

A krill olajban három olyan omega-3 zsírsav is található, ami nincs benne a halolajban. A krill olaj és a halolaj is tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, melyeket eikozapentaénsavnak (EPA) és dokohexaénsavnak (DHA) hívnak. De az a mód, ahogyan a savak összekapcsolódnak, eltér a krill olaj és a halolaj esetében.

A krill olaj hatékonyabb mint a halolajA krill olajban a savak közti kötést duplaláncú foszfolipidnek nevezzük. Ez közelebb áll ahhoz, ahogyan a szervezetünkben lévő zsírsejtek keletkeznek. Emiatt a krill olaj jóval gyorsabban és teljesebben hasznosul. Akik krill olajat fogyasztanak, állítják, hogy szinte egyáltalán nincs utóíze és nem okoz böfögést, ami a halolaj fogyasztásakor érzékelhető.

A norvég Akershus Egyetem csapata egy héthetes kísérlet során 113 embert vizsgált, akiknek triglicerid- és koleszterinszintje normál vagy enyhén emelkedett volt. Naponta fogyasztottak krill olajat (543 mg EPA plusz DHA) vagy halolajat (846 mg EPA plusz DHA) vagy egyáltalán nem kaptak táplálékkiegészítőt.

Bár az EPA és a DHA teljes mennyisége a krill olajjal kezelt csoportnál 37%-kal kevesebb volt, mint a halolajjal kezelt csoport esetében az EPA és a DHA szint, az eredmény egyenlő lett,sőt a krill olaj egy szempontból többet teljesített: a HDL koleszterin és triglicerid arány tekintetében, mely hosszútávon jóval pontosabb előrejelzője a szívbetegségeknek, mint a koleszterinszint önmagában.

A foszfolipid szerkezet miatt a krill olajban lévő omega-3 zsírsavak könnyebben szívódnak fel a szervezetben, mint a halolaj. És ez azt jelenti, hogy nincs több halízű böfögés!

Mindannyian tudjuk, hogy az esszenciális zsírsavak igazán fontosak, mivel a szervezet nem tudja őket előállítani.

Krill olaj, halolaj összehsonlítás KRILL OLAJ «•» HALOLAJ - ÖSSZEHASONLÍTÓ táblázat

Sőt, a közelmúltban tüzetesebben megvizsgálták az omega-6 zsírsavakat és arra jutottak, hogy a legtöbb étrendben az egyensúlyuk teljesen fel van borulva. Ez azt jelenti, hogy kiemelten fontos minél több omega-3 zsírsavat beilleszteni az étrendünkbe, hogy az egyensúly helyreálljon.

A másik különbség az asztaxantin (egy antioxidáns), mely a foszfolipid EPA részéhez kapcsolódik.

Az étrendben az antioxidánsok mindig hasznosak, de az asztaxantinnak az egyik legnagyobb előnye, hogy jóval hosszabb a szavatossági ideje.

Ez nagyon fontos tényező, mivel a halolaj romlandó és elég gyorsan hajlamos lehet az avasodásra. Az antioxidánsok hozzájárulnak ahhoz, hogy a krill olaj nem oxidálódik olyan könnyen.

Sok halolaj tartalmú étrend-kiegészítő olyan halakból készül, melyek megkérdőjelezhető tisztaságú vizekben élnek, tele lehetnek méreganyagokkal és nehézfémekkel. A halakban felszívódnak ezeket a méreganyagok és nehézfémek, így bekerülnek az olajukba is.

A krill olaj jóval magasabb minőségű termékA Krill olaj omega-3 zsírsavakat, foszfolipideket, kolint és asztaxantint tartalmaz, melyek támogatják a szív- és érrendszer, a csontok, az agy, az ízületek és az izmok egészségét, valamint kifejezetten előnyösek a női szervezet számára. A foszfolipidek szerves molekuláris alkotóelemei a test és az agy minden sejtmembránjának, az asztaxantin pedig a jelenleg ismert legerősebb antioxidáns, mely a sejtmembránok zsírsavait lebontó káros szabadgyökök megkötésével védi a sejteket a lipid oxidációtól.

Ez fontos a megfelelő sejtjelátvitel és a különböző anyagoknak a sejtekből való ki- és beszállítása szempontjából. Ezekből az okokból kifolyólag vált a krill olaj népszerű omega-3 zsírsav tartalmú étrendkiegészítővé.

Azok közül, akik halolaj étrendkiegészítőt fogyasztanak, egyre többen térnek át a krill olaj étrendkiegészítőre. A krill olaj jóval magasabb minőségű termék, egyszerűen azért, mert foszfolipideket tartalmaz, melyek magas biohasznosíthatóságot eredményeznek, az egész szervezet fel tudja őket használni, továbbá megtalálható benne a legerősebb antioxidáns, az asztaxantin, amit a halolajak nem tartalmaznak.

Ide ajánlott továbblépni:

Vissza Oldal tetejére
Itt is rendelhet: 70 / 7733 059

Krill Olaj Jótékony Hatások Krill olaj rendelésRENDELÉS Árak Beszámolók Fizetés / Szállítás
Krill olaj.hu © Minden jog fenntartva