Az Omega-3 zsírsavak jelentősége

Ebben segítik az Omega-3 zsírsavak az egészségünket.

Az emberi szervezet fő építőelemei közé soroljuk a zsírsavakat. Táplálkozásunk során egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zsírokat és zsírsavakat juttatunk a szervezetünkbe. A jó és rossz zsírok aránya a szervezetben befolyásolja például az általános egészségi állapotunkat, vagy a betegségekkel  szembeni ellenálló képességünket.

A zsírsavak közül az egyik legfontosabbak az Omega-3 zsírsavak. Az Omega-3 zsírsav fogyasztása mindig is jelen volt az emberek étrendjében, csakhát ennek a különleges zsírsavnak a jelentőségével sokáig nem igazán voltunk tisztában. A modern orvostudománynak köszönhetően alaposan sikerült kiismerni az Omega-3 zsírsavak szervezetre gyakorolt hatásait.
Bizonyított, hogy az Omega-3-nak nagyon fontos szerepe van a betegségekkel szembeni védelemben, az egészségünk megőrzésében és szervezetünk megfelelő működésének a biztosításában.

Az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsav. A szervezet számára a 3 legfontosabb Omega-3 zsírsav:

 • az EPA (Eikozapentaénsav),
 • a DHA (Dokozahexaénsav),
 • és az ALA (Alfa-linolénsav).

Az Omega-3 zsírsavak általános jótékony hatásai az emberi szervezetben a következőek:

 • Segítik az ideális egészségi állapot elérését és annak fenntartását.
 • Gyulladáscsökkentő hatásúak, ezáltal támogatják a kötőszövetek és az ízületek egészségét >>> segítenek a jobb mozgásban.
 • A látás javítása.
 • Az idegsejtek membránjainak a legfontosabb építőelemei, támogatják az ingerületátvitelt, és az optimális agyműködést.
 • Szerepük van szív -és érrendszer egészségének a fenntartásában (pl.: csökkentik a koleszterin szintjét, védik az érfalakat stb.)
 • A hormondrendszer egyensúlya szorosan összefügg az Omega-3 zsírsavakkal. Ezt igazolta Dr. Berry Brazelton a ’Boston University School of Medicine’ egykori kutatója.
 • Az ’Illinoisi Egyetem’ kutatói szerint az Omega-3 zsírsavaknak javítják a férfiak nemzőképességét.
 • Az Omega-3 fogyasztásának következtében javulnak az alapvető sejtszintű folyamatok, és javul a sejtek membránjainak a rugalmassága is. Továbbá, számos sejten belüli folyamatra van pozitív hatással (pl.: ionáramlás, enizm aktivitás...).
 • A terhesség alatt is fontos az Omega-3 zsírsavak megfelelő jelenléte a szervezetben: csökkentik ugyanis a koraszülés veszélyét, biztosítják a magzat megfelelő fejlődését.

Az Omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, azaz egy egészséges szervezet nélkülözhetetlen „pillérei”. Az idézőjel használata szükségszerű már csak azért is, hiszen az Omega-3 zsírsavakat a szervezet nem képes előállítani, így pótlásuk csak is a gondosan megválogatott táplálkozással lehetséges. Sajnálatos módon a modern kor emberének az általános étrendjébe jelentősen csökkenő tendenciát mutat az Omega-3 tartalmú ételek fogyasztása.

A legjobb Omega-3 források a tengeri halak (különösképpen a makréla, hering, lazac), valamint a növényi -és halolajak. Ne feledkezzünk meg a krill olajról sem, mint az Omega-3 zsírsavak legújabb generációs forrásáról!

Ide ajánlott továbblépni:

Vissza Oldal tetejére
Itt is rendelhet: 70 / 7733 059

Krill Olaj Jótékony Hatások Krill olaj rendelésRENDELÉS Árak Beszámolók Fizetés / Szállítás
Krill olaj.hu © Minden jog fenntartva